icon-lips
icon-ball
icon-hands

Healthy’R

Gezondheid, dat vindt iedereen belangrijk toch? Waarom lijkt het dan soms zo lastig om gezonde keuzes te maken? Dat komt onder andere doordat veel keuzes onbewust gemaakt worden. Je bent als mens vaak niet zo rationeel als je zelf denkt. Healthy’R geeft de Rotterdammer een duwtje op weg naar een gezonder leven. Hoe? Door de gezonde keuze aantrekkelijker en gemakkelijker te maken.

Expertisecentrum

Healthy‘R is het expertisecentrum van de gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Wij helpen Rotterdammers te kiezen voor gezonder gedrag. Dit doen we door wetenschappelijke kennis op het gebied van gedrag en gezondheid te combineren met kennis van de straat. Op basis hiervan ontwikkelen en onderzoeken we maatregelen die leiden tot gezonder gedrag.

Ons team
Bestaat uit wetenschappers en promovendi van Erasmus University Rotterdam  (EUR), onderzoekers van Onderzoek en Business Intelligence Gemeente Rotterdam (OBI) en beleidsmedewerkers van Maatschappelijke Ontwikkeling (Gemeente Rotterdam).

Wij werken nauw samen met diegene die het vraagstuk ervaren, zien en/of willen verhelpen.

Gezamenlijk onderzoeken wij verschillende aanvragen en projecten die kunnen worden voorgedragen door bedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen, de gemeente Rotterdam (Cluster Maatschappelijke Ontwikkeling) en welzijnsorganisaties die bezig zijn met een gezond Rotterdam.

Kenners en doeners